Ινδική Κουζίνα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ MYLÓ

Ένας διαφορετικός αυθεντικός γαστρονομικός προορισμός

Για κάποιους είναι ένας μαγικός, εξωτικός γαστριμαργικός προορισμός…
Για άλλους μια εμπειρία ή ένα όνειρο ζωής και…
Για εμάς στο MYLO, γαστρονομικός προορισμός γεμάτος γεύσεις με μπαχάρια και μυρουδιές που όταν τα συνδέσεις με τα τοπικά βασικά τρόφιμα, δημιουργείς πικάντικα φαγητά

MYLO Indian & Ethnic Cousin

Η κουλτούρα της ινδικής κουζίνας στην Στούπα της Δυτικής Μάνης

Ινδική κουζίνα έχει επηρεάσει κουζίνες σε ολόκληρο τον κόσμο και χωρίς αμφιβολία είναι πολύ κοντά στις ελληνικές διατροφικές συνήθειες επειδή τα βασικά τρόφιμα που χρησιμοποιεί είναι φρέσκια λαχανικά, το ρύζι, οι φακές, το αλεύρι ολικής άλεσης, τα φασόλια, ο αρακάς, τα ρεβίθια και στα κρέατα (κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί), λιγότερο τα ψάρια και οι γαρίδες.

Διάσημοι Chef από όλο τον κόσμο εμπνευσμένοι από τις γεύσεις και τα αρώματα της Ινδικής κουζίνας, από το πικάντικο και τα μπαχαρικά όπως τον κουρκουμά ή το κάρυ που συνοδεύουν τις σάλτσες, το κοτόπουλο ή το ρύζι, έχουν καταφέρει να την εντάξουν στη δυτική διατροφική κουλτούρα

με την ελληνική κουζίνα όμως υπάρχει ακόμη μία ομοιότητα…

οι Ινδοί όπως και οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το φαγητό ως τελετουργία, σέβονται τα υλικά, έχουν μεγάλη μαγειρική ιστορία και τηρούν την παράδοση.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το Ινδικό φαγητό δεν σημαίνει απαραίτητα και καυτερό, εσύ αποφασίζεις για την έντασή του.

Ένα Γαστρονομικό Ταξίδι

Στην Ινδία η μαγειρική θεωρείται τέχνη, κάθε υλικό προστίθεται στην κατάλληλη στιγμή για να δώσει την γεύση και το άρωμα που πρέπει. Τα γεύματά τους έχουν πολλά μπαχαρικά όπου σε αυτά οφείλονται οι εξωτικές και μεθυστικές γεύσεις των πιάτων τους.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από τα 381 συστατικά που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο στην μαγειρική, στην ινδική κουζίνα συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται τα 200 !!!

Τα κυριότερα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε στο MYLO:

Gara masala: Το βασικότερο καυτερό μείγμα τριμμένων μπαχαρικών της ινδικής κουζίνας, με έντονο γλυκό άρωμα και δυνατή πιπεράτη γεύση. Συνήθως προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μαρινάδες. Ταιριάζει σε πιάτα κοτόπουλου, σουβλάκια αρνιού, πιλάφι. όσπρια, σούπες, λαχανικά.

Tikka Masala: Πικάντικο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην πιο δημοφιλή, κλασσική ινδική συνταγή για κοτόπουλο Ticca Masala.

Indian Masala: Συνδυασμός πικάντικων μπαχαρικών, ταιριάζει σε κοτόπουλο, σούπες, κρεατικά, γαρίδες, πίτες, αρνί, ρύζι.

Κουρκουμάς: Δεν έχει καμία γεύση και κανένα ιδιαίτερο άρωμα. Έχει έντονο χρυσαφένιο χρώμα το οποίο οφείλει σε μία ουσία που έχει, την κουρκουμίνη και προσδίδει κίτρινο χρώμα παντού. Είναι το βασικό συστατικό της ινδικής κουζίνας και πολλών μειγμάτων κάρρυ. Ταιριάζει σε πουλερικά, κρεατικά, σούπες, πιλάφι.

Κάρρυ: Το πιο γνωστό μείγμα μπαχαρικών της ινδικής κουζίνας. Το βασικό του συστατικό είναι ο κουρκουμάς όπου οφείλει και το κιτρινωπό χρώμα του. Το κάθε κάρρυ διαφέρει στην γεύση, στο χρώμα, στο άρωμα, στην γευστική του ένταση και στην σύστασή του. Συνήθως αποτελείται από πιπέρι, μουστάρδα, καγιέν, γαρύφαλο, κόλιανδρο, τσίλι, τζίντζερ κ.α.

Σαφράν: Ο κρόκος, το σαφράν ή ζαφορά όπως λέγεται διαφορετικά, είναι ο στύμονας του άνθους κρόκος και χρησιμοποιείται στην μαγερική ως μπαχαρικό. Η φιλοσοφία της χρήσης του μοιάζει σαν με αυτήν ενός ακριβού αρώματος: Μία σταγόνα αρκεί.

Πιπέρι chilly σε σκόνη: Καυτερό πιπέρι με θερμή γεύση, το οποίο συμμετέχει στην ινδική κουζίνα για να δώσει την πικάντικη γεύση και το άρωμά του σε όλα τα φαγητά της.

Τζίντζερ: Πικάντικο και ελαφρώς λεμονάτο, με γευστικές νότες εσπεριδοειδούς, με πλούσιο και ζεστό άρωμα. είτε στην φρέσκια μορφή του είτε σε σκόνη, η ρίζα αυτή χρησιμοποιείται σε πληθώρα ινδικών συνταγών όπως θαλασσινά, σούπες, ροφήματα, μείγματα μπαχαρικών.

Κάρδαμο: Έχει έντονη, ιδιαίτερη γεύση και συναντάται συχνά την ινδική κουζίνα σε ροφήματα, σούπες, πιλάφι, μαρινάδες, όσπρια, γαρίδες, κρεατικά και πουλερικά.

Κόλιανδρος: Το πιο σύνηθες μπαχαρικό των ινδικών πιάτων. Έχει άρωμα κίτρου, λεμονάτη γεύση και ταιριάζει σε ρύζι μπασμάτι, πατάτες φούρνου,

Κύμινο: Ζεστό μπαχαρικό που κυριαρχεί και στα ανατολίτικα πιάτα. Έχει ελαφρώς πικρή γεύση και βαρύ, έντονο, χαρακτηριστικό, γλυκό άρωμα.

Ινδική καρύδα: Αφυδατωμένη, τριμμένη καρύδα με το ευχάριστο, ήπιο και γλυκό άρωμα του φρούτου και δροσιστική γεύση.

Πάστα σκόρδου: Το άρωμα και η γεύση του σκόρδου σε μορφή πάστας. Ταιριάζει σε κρεατικά λαχανικά, ψαρικά, πουλερικά.

Πάστα κίτρινου κάρυ: Πικάντικη πάστα από μείγμα κίτρινου κάρυ. Είναι ιδανική για χρήση σε σούπες και σάλτσες. Ταιριάζει με κοτόπουλο, γαρίδες, θαλασσινά, λαχανικά και ψάρι

Πάστα ταμάρινθου: Ο ταμάρινθος είναι ένας ξινός καρπός που εξισορροπεί το γλυκό με το καυτερό και το αλμυρό.

Ινδική κουζίνα & Αδυνάτισμα

ειδικοί διατροφολόγοι λένε ότι: “Η χρήση μπαχαρικών στα γεύματά μας, βοηθάει στο ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ !!!”. οι γιατροί λένε ότι: “Η χρήση μπαχαρικών στα γεύματά μας, βοηθάει πρωτίστως στην υγεία μας !!!”. … και είναι αλήθεια και τα δύο!!! Η κατανάλωση ινδικής κουζίνας – και πιο συγκεκριμένα η χρήση άφθονων μπαχαρικών σε πιάτα με βασικό υλικό τα λαχανικά – μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε πολλά κιλά και να βελτιώσουμε την υγεία μας !