Παραλία Καλογριάς

Είναι μία εκτεταμένη αμμώδης παραλία με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Είναι γνωστή και ως παραλία του Ζορμπά, καθώς εκεί έζησαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς. Αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας. Πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ μπορείτε να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ και να απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Παραλία Στούπας

Βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Είναι μία εκπληκτική παραλία με ψιλή χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Στον πολυσύχναστο δρόμο που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, θα βρείτε δεκάδες καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα με αναμνηστικά.

Παραλία Χαλικούρας

Πρόκειται για μία απόμερη βοτσαλωτή παραλία με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά. Ενδείκνυται για όσους αναζητούν μία ήσυχη παραλία για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Παραλία Αγίου Δημητρίου

Μόλις 5 χλμ από την Στούπα βρίσκεται η πανέμορφη αμμώδης παραλία του Αγίου Δημητρίου. Στην παραλία υπάρχουν πολλά δέντρα για σκιά.

Το Κάστρο του Λεύκτρου

Επισκεφθείτε το χωριό Λεύκτρο, ανατολικά της Στούπας, όπου δεσπόζει το επιβλητικό κάστρο. Ο περιηγητής Παυσανίας αναφέρει ότι εκεί υπήρχε ο ναός της Αθηνάς με το άγαλμά της. Την περίοδο της Φραγκοκρατίας το κάστρο ανοικοδομήθηκε και του αποδόθηκε το όνομα Μποφώρ, που σημαίνει «ωραίο κάστρο».

Το Ορυχείο Πραστοβάς

Αξίζει να επισκεφθείτε το εγκαταλελειμμένο σήμερα ανθρακωρυχείο της Πραστοβάς στο Νέο Προάστιο, όπου δούλεψαν ο Νίκος Καζαντζάκης με τον Αλέξη Ζορμπά

Ταΰγετος

Η άγρια φυσική ομορφιά του Ταΰγετου συναρπάζει τον επισκέπτη. Οι απόκρημνες πλαγιές, τα σπήλαια και τα φαράγγια δημιουργούν ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο. Οι λάτρεις των σπορ και του βουνού μπορούν να κάνουν ποδηλασία, πεζοπορία και ορειβασία, ακολουθώντας μοναδικές ορεινές διαδρομές.

Καρδαμύλη

Ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης, που βρίσκεται 7,5 χλμ βόρεια της Στούπας. Η Καρδαμύλη αποτελεί έναν από τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης και ταυτόχρονα σημαντικό τουριστικό θέρετρο.

Ο Πύργος του Τρουπάκη Μούρτζινου

Βρίσκεται στην Παλιά Καρδαμύλη. Κτίσμα του 1807, είναι ένα οχυρό συγκρότημα που αποτελείται από διάφορα κτίσματα. Στην είσοδο του κάστρου δεσπόζει ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, οικογενειακή εκκλησία των Μουρτζίνων, έργο που φανερώνει την οικονομική ισχύ και ευρωστία της οικογένειας. Στην τριώροφη κατοικία που βρίσκεται μέσα στον Πύργο των Μούρτζινων στεγάζεται το μουσείο που παρουσιάζει μέσα από μακέτες και φωτογραφίες τη ζωή στην περιοχή της Μάνης.

Άγιος Νικόλαος

Ένα γραφικό ψαροχώρι της Μεσσηνιακής Μάνης. Βρίσκεται 4 χλμ νότια Στούπας. Η γραφικότητα του τοπίου έχει αναδείξει τον Άγιο Νικόλαο σε ένα δημοφιλή προορισμό διακοπών τα τελευταία χρόνια.

Σπήλαιο του Διρού

Το Σπήλαια Διρού είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια και βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού σε απόσταση 49 χλμ από τη Στούπα

Oικία Patrick και Joan Leigh Fermor

Ο Patrick και η Joan Leigh Fermor θαύμαζαν και αγαπούσαν την Ελλάδα και αποφάσισαν να χτίσουν το σπίτι τους στην Καρδαμύλη της Μάνης και να ζήσουν εκεί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Η λειτουργία της Οικίας περιλαμβάνει φιλοξενίες ερευνητών, εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθώς και οργανωμένες ξεναγήσεις και ειδικές πολιτιστικές διοργανώσεις για το κοινό.