Ινδική κουζίνα έχει επηρεάσει κουζίνες σε ολόκληρο τον κόσμο και χωρίς αμφιβολία είναι πολύ κοντά στις ελληνικές διατροφικές συνήθειες επειδή τα βασικά τρόφιμα που χρησιμοποιεί είναι φρέσκια λαχανικά, το ρύζι, οι φακές, το αλεύρι ολικής άλεσης, τα φασόλια, ο αρακάς, τα ρεβίθια και στα κρέατα (κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί), λιγότερο τα ψάρια και οι γαρίδες.
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μπαχαρικά & μαγειρεμένο με ρύζι μπασμάτι
Κουνουπίδι & πατάτες σε κύβους σωταρισμένα με σπόρους κύμινου & μπαχαρικά
Παραδοσιακή ινδική συνταγή κοτόπουλο μοσχαριού κάρυ με σπέσιαλ ινδικά μπαχαρικά
Παραδοσιακό Ινδικό γλυκό. Ένα ελαφρύ φύλλο ζαχαροπλαστικής με βάση το γάλα σε σκόνη περιχυμένο με σιρόπι